T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - Şeyhli İlkokulu

Okul Aile Birliği Başkanlığının Velilerimize Mektubu

Şeyhli İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanlığının velilere mektubu

Sayın Velimiz;

Anayasamızın 42. Maddesinde "İlköğretim, kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunludur ve devlet okullarında parasızdır" ifadesi yer almaktadır. Bu hüküm gereği okul ihtiyacı, öğretmen ihtiyacı, ders kitapları, eğitim materyallerinin hazırlanması ve temin edilmesini, elektrik, su, internet vb. faturalarının ödenmesi gibi birçok işlem devletimiz tarafından yapılmaktadır. Ama okulun temizlik hizmetleri ile her türlü tamirat, tadilat, bakım, onarım vb. bazı giderler, sosyal etkinlik giderleri ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin ihtiyaçları Okul Aile birlikleri tarafından karşılanmaktadır.

Okul-Aile Birliği Yönetim Kurulu olarak devraldığımız görevi yürütmekteyiz. Okul Aile Birliği Yönetmeliği'nin 6.maddesinde, birliğin görev ve yetkileri şu şekilde açıklanmıştır: 

1.      Öğrencilerin, Türk millî eğitiminin genel ve özel amaçları ile temel ilkeleri ve millî manevi değerler doğrultusunda yetiştirilmeleri için okul yönetimi, öğretmenler, veliler ve ailelerle iş birliği yapmak.

2.    Okulun ihtiyaçlarını karşılamak için mal ve hizmet satın almak, bu hizmetlere ilişkin sosyal güvenlik primi, vergi ve benzeri ödemelerin yapılmasını sağlamak.

3.   Millî bayramlar, belirli gün ve haftalar ile kültürel yarışmaların düzenlenmesi giderlerine katkıda bulunmak.

4.   Okula yapılan ayni ve nakdî bağışları kabul ederek kayıtlarını tutmak, sosyal, kültürel etkinlikler ve kampanyalar düzenlemek, şartlı bağışları amacına uygun olarak kullanmak.

Aynı yönetmeliğin 15. maddesinde birliğin gelir kaynakları açıklanmıştır. Buna göre, velilerin gönüllü olarak yapacakları ayni, nakdi, şartlı/şartsız bağış ve yardımlar gelir kaynağımızı oluşturmaktadır.

            Yapmış olduğunuz bağışlarınız, banka hesabımızda şeffaf bir şekilde toplanmakta ve yasal usullere uygun olarak denetimlere açık bir şekilde şeffaf olarak harcanmaktadır.

Siz velilerimizin yapacağı bağışlar okulumuzda öğrencilerimize sunduğumuz her türlü hizmetin kalitesini daha da artıracağı bir gerçektir.

Bu nedenle tüm Velilerimizi, birlik olmaya ve taşın altına elimizi birlikte koymaya davet ediyoruz!

En kârlı yatırım, çocuklarımızın eğitimine yapacağımız yatırımdır.

 

Şeyhli İlkokulu  

Okul Aile Birliği Başkanlığı

 

Okul Aile Birliği Banka Bilgileri

Banka

Vakıfbank Kurtköy Şubesi

Hesap Adı

Şeyhli İlkokulu Okul Aile Birliği

İBAN

TR79 0001 5001 5800 7315 5227 92

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.01.2024 - Güncelleme: 10.01.2024 15:52 - Görüntülenme: 46
  Beğen | 0  kişi beğendi